Suomen Maine Coon -kissat ry

Vuoden kissat 2019

19.2.2020

Terveystyöryhmähaku

15.2.2020

Suomen Maine Coon -kissat ry avaa terveystyöryhmähaun (myöh. ryhmä) kaudelle 2020-2021.

Kaikki nykyiset ja uudet kiinnostuneet hakevat ryhmään samassa haussa. Ryhmään on päätetty ottaa yhteensä 3-6 jäsentä ryhmää vetävän terveysvastaava Sanna Perälän lisäksi. Asuinpaikkakunnalla ei ole merkitystä, keskustelut ja kokoukset käydään sähköisesti (Facebook, Skype, Messenger). Yhdistyksen hallitus tekee päätökset ryhmään valittavista, kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ovatko päässeet ryhmään mukaan sekä ryhmäläisten nimet julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla ja some-kanavissa maaliskuun 2020 aikana. Hakijoiden on oltava yhdistyksemme jäseniä.

Ryhmään haetaan ihmisiä, joilla on palava into rotuumme ja sen terveysasioihin sekä halua ja aikaa hoitaa asioita rodun hyväksi. Hakiessasi kerrothan hiukan millaisia asioita olisit kiinnostunut hoitamaan terveystyöryhmässä ja kerro jos sinulla on joku vahvuus (esim. ammattitietämys, taulukkotyökalujen hallinta, tutkimuksen teko) tai kokemusta jota voit ryhmässä tuoda yhdistyksen käyttöön. Ryhmässä tärkeään rooliin nousevat sosiaaliset ryhmätyötaidot sekä kirjalliset että suulliset esitystaidot.

Ryhmä hankkii ja tuottaa terveysartikkeleita jäsenlehteemme mm. ottamalla yhteyttä artikkeleiden tuottajiin sekä osallistumalla terveysaiheisille luennoille, järjestää terveysaiheisia tapahtumia ja kampanjoita ja pitää yhteyksiä kissaliiton terveystoimikunnan ja muiden yhteistyökumppaneiden terveystoimikuntien kanssa (esim. Pawpeds). Alkavalla toimintakaudella kysytään myös pitkäjänteisyyttä koska ryhmä tulee olemaan aktiivisesti mukana jalostuksen tavoiteohjelman terveysosion luomisessa.

Hakemukset 29.2.2020 mennessä osoitteella terveys@mainecoon.fi

Korjaus Vuoden kissa -kilpailuun

18.12.2019

Päätoimittajan hömpsötyksistä johtuen lehteen 4/2019 on ilmestynyt painovirhe. Vuoden kissa -kisaan tulee tietenkin ilmoittautua vuoden tämän vuoden tuloksilla ja 15.1.2020 mennessä. Palkitut palkitaan vuoden 2020 aikana. 🙂

Pahoittelut virheestä.

Korjatut ohjeet ja säännöt:

Luokat

Aikuinen uros, Aikuinen naaras, Kastraattiuros, Kastraattinaaras
Viisi parasta näyttelytulosta, joista enintään kaksi on ulkomailta. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä.

Nuori uros ja naaras (luokka 11) ja Uros- ja naaraspentu (luokka 12), Veteraani

Kolme parasta näyttelytulosta, joista enintään kaksi on ulkomailta. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä.

Siitosuros, Siitosnaaras, Kasvattaja

Siitosluokissa lasketaan siitoskissan kolmen eri jälkeläisen kunkin paras näyttelytulos yhteen. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen, mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä ja enintään kaksi saa olla ulkomailta. Ilmoita siitoskissan jälkeläisten nimet, näyttely, päivämäärä, tulos ja pisteet.

Kasvattajaluokassa lasketaan kasvattajan viiden eri kasvatin kunkin paras tulos yhteen. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen, mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä ja enintään kaksi saa olla ulkomailta. Ilmoita kasvattiesi nimet, näyttely, päivämäärä, tulokset ja pisteet.

Tulosten tarkastaminen

– Kotimaiset tulokset ja Omakissaan ilmoitetut ulkomaiset tulokset voidaan tarkistaa Omakissasta.
– Mikäli ulkomailla saadut tulokset eivät ole omakissassa, tuloksista tulee lähettää linkki kyseisen näyttelyn tuloksiin tai kopio arvostelusetelistä, josta tulee käydä ilmi näyttelyn paikka ja aika, kissan nimi sekä arvostelutulos.
– Varatuloksia huomioidaan kaikissa sarjoissa lisäksi niin paljon, kunnes yksi ensimmäinen sija löytyy. Varatuloksissa saa olla tuloksia ulkomailta rajoittamaton määrä.
– Kansallisen näyttelyn tuloksista hyväksytään vain luokissa 11 ja 12 saadut tulokset.

Kissan ilmoittaminen kisaan

Kissan omistaja ilmoittaa kissan kilpailuun ja hänen tulee olla Suomen Maine Coon -kissat ry:n jäsen 31.12.2019.

Kisaan tulee ilmoittautua 15.1.2020 mennessä vuonna 2019 saaduilla tuloksilla. Ilmoittautuminen tehdään tänä vuonna sähköpostitse osoitteeseen jasenrekisteri@mainecoon.fi ilman edellisvuosien lomaketta. Jos jostain syystä kaipaat kuitenkin paperilomaketta, ilmoita siitä myös edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Liitä osallistumissähköpostiin kissan virallinen nimi, rekisterinumero, mihin kilpailuluokkaan osallistuu ja kyseisen luokan näyttelytulokset (näyttely, päivämäärä, tulos, pisteet). Lähettäjät saavat vastaanottokuittauksen sähköpostitse, kun ilmoittautuminen on vastaanotettu. Näyttelytulokset voi kopioida sähköpostiin suoraan Omakissasta.

Niiltä osin, mitä ei näissä säännöissä ole toisin mainittu, noudatetaan pistelaskussa Suomen Kissaliiton pistelaskennan sääntöjä. Säännöt löydät osoitteesta:

Säännöt ja lomakkeet

 

Parhaat (sijat 1-3) kissat ja kasvattajat palkitaan erikseen ilmoitettavassa MCO-tapahtumassa vuoden 2020 aikana.
1. sijan kissojen esittelyt (kuva ja teksti) tulee toimittaa

28.2.2020 mennessä osoitteeseen

mainecoon.lehti@gmail.com

Vuoden 2019 Breed BIS -tulokset

10.12.2019

Breed BIS -tulokset löydät myös kuvineen jäsenlehdestä 4/2019.

Onnittelut kaikille!

Kuvassa Best of Best SC FI*Hemingway’s Chipara Sun DVM

Best Of Best, SC FI*Hemingway’s Chipara Sun DVM, MCO f 22, omistaja Jenna Mellin

Best in Show uros, GIC SE*Sankt Halvard’s PrinceVille, MCO d 09 22, omistaja Pauline Englund

Best in Show naaras, FI*Escape’s Phoebe JW, MCO fs 03 22, omistaja  Myllymäki/Lindfors

Best in Show kastraattiuros, Supreme Premior, SP FI*Escape’s Little Sky, MCO n 22, omistaja Myllymäki/Lindfors

Best in Show kastraattinaaras, SC FI*Hemingway’s Chipara Sun DVM, MCO f 22, omistaja Jenna Mellin

Best in Show nuori 7-10 kk, S’Stortassen’s Hanna, MCO f 03 24, omistaja

Best in Show pentu 4-7 kk, PL*Tanuki Nightmare ***,  MCO n 09, omistaja Maarit Palmén,

Best in Show veteraani, IP FIN*HoneyCoon’s Under The Rose, MCO n 03 22, omistaja Essi Anttila

Best in Show siitosuros, SC CascadeMtn Dream Marker DVM, omistaja Maarit Palmén

Best in Show kasvattaja Easylife’s / Pia Peltola

Syyskokousterveiset

10.12.2019

Suomen Maine Coon -kissat ry piti sääntömääräisen syyskokouksensa lauantaina 23.11.2019 Turun messu- ja kongressikeskuksella, paikalla oli 11 yhdistyksemme jäsentä ja yksi tuleva jäsen ilman äänioikeutta.

Kokouksen puheenjohtajana toimi Marita Sorsa ja sihteerinä Sanna Perälä. Pöytäkirjantarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi valittiin Saara Korsulainen ja Marianne Hetekivi.

Käytiin läpi hallituksen ehdotukset toimintasuunnitelmasta sekä tulo-ja menoarviosta vuodelle 2020. Näihin ei suuria muutoksia aiempiin vuosiin verraten oltu tehty ja ne vahvistettiin hallituksen ehdotusten mukaisina.

Muutokset jäsen- ja palvelumaksuihin

Varsinaisen jäsenen jäsenmaksua päätettiin korottaa 2€ ja kasvattajan maksaman pentuejäsenen maksua 1€.
Korotuksen perusteluna oli kasvanut kulurakenne johtuen mm. heikentyneestä sponsoroinnista ja talkooväen puutteesta.
Lisättiin jäsenmaksuvalikoimaan myös vaihtoehto maksaa ainaisjäsenyys hintaan 200€.


Viimevuoden (2018) syyskokouksessa päätetty mutta käyttöön ottamatta jätetty kollipalvelumaksu päätettiin ottaa käyttöön vuoden 2020 alusta ja yhdistää samansuuruiseksi kasvattajien maksaman palvelumaksun kanssa. Kollit saavat omaa sivutilaa niin lehdestä kuin kotisivuiltakin ja heille on luotu oma treffipalsta facebookkiiin. Kasvattajille kollipalvelut sisältyvät jo olemassa olevaan kasvattajan palvelumaksuun.
Muilta osin maksut päätettiin pitää samansuuruisina kuin ne ovat kuluvana vuonna olleet.

Jäsenmaksut 2020

Varsinainen jäsen 18€ (saa lehden)
Perhejäsen 6€ (ei saa lehteä)
Kasvattajan maksama pentuejäsen 9€ (saa lehden)
Ainaisjäsen 200€ (saa voimassa olevat jäsenedut)
Kannattajajäsen 100€ (saa lehden)
Kasvattaja- /kollipalvelumaksu 10€

www.mainecoon.fi/liity-jaseneksi/

Ruumiinavauspalkkiot

Ruumiinavauspalkkiot päätettiin pitää samansuuruisina kuin kuluvana vuonna 2019. Tähän pääasiallisesti jäsenistöllemme tarjottu palkkioon päätettiin tehdä myös muutos jolla mahdollistetaan tuen myöntäminen myös kasvattajalle mikäli tämä on maksanut ei jäsenenä olevan kasvattinsa ruumiinavauksen. Keskusteltiin myös muista uusista keinoista millä saisimme kerättyä nykyistä enemmän informaatiota rotumme kuolinsyistä ja -i’istä.

www.mainecoon.fi/terveys/kuolinsyyn-tutkiminen/

Hallituksen jäsenten valinta

Aluksi tehtiin esityksiä varapuheenjohtajan paikalle. Esitettiin tehtävään ainoana Sanna Perälää joka tehtävään suostuttuaan siihen valittiin.

Viime vuonna kaksivuotiselle kaudelle valittu puheenjohtajamme Marita Sorsa sekä muissa toimissa toimivat hallituksen jäsenet Saara Korsulainen ja Marianne Hetekivi jatkavat vielä vuoden hallituksessa ennen erovuoroisuuttaan. Myös Rosanna Pitkäsen kausi olisi vielä jatkunut mutta hän esitti itse eropyyntönsä ja se hänelle toki myönnettiin.

Lisäksi kokouksessa erovuoroisina olivat 3 muuta hallituksen jäsentä; Antero Kirves, Päivi Laukkanen ja Heidi Arvonen – myös Perälä olisi olut erovuoroinen mutta siirtyy nyt muista hallituksen jäsenistä vpj tehtävään. Kaikki erovuoroiset ilmoittivat olevansa edelleen käytettävissä mikäli heitä hallitukseen ehdotetaan ja näin tehtiin. Aivan uusina jäseninä hallitukseen esitettiin Inka Kurkea, Monica Hautaniemeä ja Pia Peltolaa. Koska esityksiä ei olut enempää kuin vapaita paikkoja, tulivat kaikki esitetyt valituiksi 2020 alkavalle kaudelle. Valituista jäsenistä arvottiin 2 joilla erovuoroisuus tulee eteen jälleen jo vuoden päästä, tämä siksi, että saadaan erovuoroisuus pyörimään taas tasapainoisesti seuraavassa kokouksessa.

Hallituksen kokoonpano 2020
(suluissa toimikausi)

Puheenjohtaja Marita Sorsa (2019-2020)
Varapuheenjohtaja Sanna Perälä (2020-2021)
Muut hallituksen jäsenet
Marianne Hetekivi (2019-2020)
Saara Korsulainen (2019-2020)
Antero Kirves (2020)
Monica Hautaniemi (2020)
Heidi Arvonen (2020-2021)
Päivi Laukkanen (2020-2021)
Inka Kurki (2020-2021)
Pia Peltola (2020-2021)

Muiden hallituksenjäsenten tehtävät määritellään uuden hallituksen kesken myöhemmässä järjestäytymiskokouksessa.

Toiminnantarkastajana jatkaa Pirjo Ruokonen.

Muita käsiteltäviä asioita ei ollut ja tehokas kokous oli ohi noin tunnissa.

Kiitämme lämpimästi kaikkia kokouksessa mukana olleita, keskustelua kokouksessa käytiin hyvässä hengessä ja se oli mukavan runsasta.

Uutiset

19.02.2020
Vuoden kissat 2019

15.02.2020
Terveystyöryhmähaku

18.12.2019
Korjaus Vuoden kissa -kilpailuun

10.12.2019
Vuoden 2019 Breed BIS -tulokset

10.12.2019
Syyskokousterveiset

23.10.2019
FIFEn päätös HD-säännöstä

15.10.2019
Tulevat ultrauskampanjat

15.10.2019
Kutsu syyskokoukseen

14.10.2019
Maine Coon Breed BIS 24.11.2019

04.09.2019
Muutoksia hallituksessa

Pentulista

23.12.2019
Hemingway’s

02.12.2019
Chamberlain

28.11.2019
Blackcurrant

18.11.2019
Rotcat

14.11.2019
Chamberlain

13.11.2019
Stout-hearted

12.11.2019
Lionstyle

11.11.2019
Hemingway's

01.11.2019
Chamberlain

21.10.2019
Chamberlain