Suomen Maine Coon -kissat ry

Pentuilmoitukset

Emilia Jalo
markkinointi@mainecoon.fi

Pentumentorointi

Pia Peltola
mentorointi@mainecoon.fi
050 3307 817

 

Pennunostajan opas

Pentulistalla julkaistaan vain FeLV-, FIV- ja HCM dna -testattujen vanhempien jälkeläisiä.  Lisää tietoa Terveys-sivuilla. Pentulistalla julkaistaan Suomen Maine Coon -kissat ry:n jäsenien ilmoitukset, joilla on FIFé -hyväksytty ja voimassaoleva kasvattajanimi ja jotka ovat maksaneet kasvattajan palvelumaksun. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuneuvojalle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuneuvojalle.

 

Kun ilmoitat pentueita, ilmoita
– omat tietosi (kasvattajanimi, oma nimi, puhelinnumero, sähköposti jne.)
– emon ja isän nimi
– EMS-koodit
– pentueen syntymäaika
– pentujen sukupuoli ja väri
(- haluamasi kuva)

Katso mallia sivulla olevista ilmoituksista.
Tutustu myös yhdistyksen Facebookissa olevaan pentuvälitys-ryhmään:
Suomen Maine Coon -kissat ry – pentuvälitys


Aikuiset kotia etsivät

7.9.2021

Ei kotia etsiviä aikuisia.

Huomio pentua etsivä!

Maine Cooneille suositellaan erilaisia jalostustestejä, jotka auttavat kasvattajia valikoimaan kasvatusohjelmaansa mahdollisimman sopivia yksilöitä. Pitkällä aikavälillä monipuolinen ja kattava testaaminen auttaa ylläpitämään ja parantamaan rodun terveyttä. Testejä, joita pennun vanhemmista kannattaa tiedustella pakollisten lisäksi ovat mm. lonkkakuvat (HD), munuaisten ultraus (PKD), dna-testit (SMA, PK Def). Kaikista näistä saa eläinlääkäriltä kirjallisen todistuksen ja pennunostajalla on oikeus pyytää tehdyistä testeistä valokopiot kauppakirjan oheen. Testitulokset löytyvät usein myös omakissan julkisesta osiosta. Pennunostajalla on myös oikeus pyytää nähdä alkuperäiset kappaleet. Osaa testeistä (dna) ei välttämättä tarvitse tehdä kissalle, jos testi on jo tehty sen molemmille vanhemmille ja tulos on ollut negatiivinen. Katso lisätietoja Terveys-sivuilta.


Huomio kasvattaja!

Pentulistalla julkaistaan vain FeLV- ja FIV-testattujen vanhempien jälkeläisiä, joten toimitathan pentuneuvojalle kopiot testituloksista. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuvälittäjälle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuvälittäjälle.

Kun pentueen vanhemmat on HCM-testattu (hypertrofinen kardiomyopatia) toimita myös siitä testitulokset, elleivät ne löydy omakissasta. Ultra on tehtävä vähintään 7,5 MHz ultraäänilaitteella ja sen tulee näkyä todistuksessa. HCM-DNA-testin tulee olla eläinlääkärin ottama ja lähettämä ja sen tulee näkyä todistuksessa.

Hyödyllistä tietoa:
Maine Coon lehden 3/2006 artikkeli: HCM – Tutkimuksesta ja testauksesta

Pentulista