Suomen Maine Coon -kissat ry

Pentuilmoitukset:

Emilia Jalo
markkinointi@mainecoon.fi

Pentumentorointi:

Pia Peltola
mentorointi@mainecoon.fi


Pennunostajan opas

Pentulistalla julkaistaan vain FeLV-, FIV- ja HCM dna -testattujen vanhempien jälkeläisiä.  Lisää tietoa Terveys-sivuilla. Pentulistalla julkaistaan Suomen Maine Coon -kissat ry:n jäsenien ilmoitukset, joilla on FIFé -hyväksytty ja voimassaoleva kasvattajanimi ja jotka ovat maksaneet kasvattajan palvelumaksun. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuneuvojalle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuneuvojalle.

Kun ilmoitat pentueita, ilmoita
– omat tietosi (kasvattajanimi, oma nimi, puhelinnumero, sähköposti jne.)
– emon ja isän nimi
– EMS-koodit
– pentueen syntymäaika
– pentujen sukupuoli ja väri
(- haluamasi kuva)

Katso mallia sivulla olevista ilmoituksista.
Tutustu myös yhdistyksen Facebookissa olevaan pentuvälitys-ryhmään:
Suomen Maine Coon -kissat ry – pennut


Aikuiset kotia etsivät

17.9.2023

Viisivuotias, leikattu Maine Coon uros, etsii rakastavaa ja
rauhallista loppuelämän kotia, mieluiten ainoana kissana.

Tiedustelut: Virve Hintikka
044-5411227 tai virve (at) hemingwayscoons.com

Aikuiset kotia etsivät

27.7.2023

Uutta kotia etsii 5-vuotias ruskeatabby valkea naaras. Tyttö on vielä leikkisä kuin pentu. Seurallinen ihmisrakas, joka mielellään
käpertyy viereen nukkumaan. Luovutetaan vain ainoaksi kissaksi.

Lisätietoja täältä:
www.chamberlain.fi
mainecoon@chamberlain.fi

Huomio pentua etsivä!

Maine Cooneille suositellaan erilaisia jalostustestejä, jotka auttavat kasvattajia valikoimaan kasvatusohjelmaansa mahdollisimman sopivia yksilöitä. Pitkällä aikavälillä monipuolinen ja kattava testaaminen auttaa ylläpitämään ja parantamaan rodun terveyttä. Testejä, joita pennun vanhemmista kannattaa tiedustella pakollisten lisäksi ovat mm. lonkkakuvat (HD), munuaisten ultraus (PKD), dna-testit (SMA, PK Def). Kaikista näistä saa eläinlääkäriltä kirjallisen todistuksen ja pennunostajalla on oikeus pyytää tehdyistä testeistä valokopiot kauppakirjan oheen. Testitulokset löytyvät usein myös omakissan julkisesta osiosta. Pennunostajalla on myös oikeus pyytää nähdä alkuperäiset kappaleet. Osaa testeistä (dna) ei välttämättä tarvitse tehdä kissalle, jos testi on jo tehty sen molemmille vanhemmille ja tulos on ollut negatiivinen. Katso lisätietoja Terveys-sivuilta.


Huomio kasvattaja!

Pentulistalla julkaistaan vain FeLV- ja FIV-testattujen vanhempien jälkeläisiä, joten toimitathan pentuneuvojalle kopiot testituloksista. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuvälittäjälle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuvälittäjälle.

Kun pentueen vanhemmat on HCM-testattu (hypertrofinen kardiomyopatia) toimita myös siitä testitulokset, elleivät ne löydy omakissasta. Ultra on tehtävä vähintään 7,5 MHz ultraäänilaitteella ja sen tulee näkyä todistuksessa. HCM-DNA-testin tulee olla eläinlääkärin ottama ja lähettämä ja sen tulee näkyä todistuksessa.

Hyödyllistä tietoa:
Maine Coon lehden 3/2006 artikkeli: HCM – Tutkimuksesta ja testauksesta

Pentulista

17.09.2023
Aikuiset kotia etsivät

27.07.2023
Aikuiset kotia etsivät