Suomen Maine Coon -kissat ry

Pentuilmoitukset:

Emilia Jalo
markkinointi@mainecoon.fi

Pentumentorointi:

Marja-Leena Kurvinen
040 5923216
mentorointi@mainecoon.fi


Pennunostajan opas

Pentulistalla julkaistaan vain FeLV-, FIV- ja HCM dna -testattujen ja sydänultrattujen vanhempien jälkeläisiä.  Lisää tietoa Terveys-sivuilla. Pentulistalla julkaistaan Suomen Maine Coon -kissat ry:n jäsenien ilmoitukset, joilla on FIFé -hyväksytty ja voimassaoleva kasvattajanimi ja jotka ovat maksaneet kasvattajan palvelumaksun. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuneuvojalle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuneuvojalle.

Kun ilmoitat pentueita, ilmoita
– omat tietosi (kasvattajanimi, oma nimi, puhelinnumero, sähköposti jne.)
– emon ja isän nimi
– EMS-koodit
– pentueen syntymäaika
– pentujen sukupuoli ja väri
(- haluamasi kuva)

Katso mallia sivulla olevista ilmoituksista.
Tutustu myös yhdistyksen Facebookissa olevaan pentuvälitys-ryhmään:
Suomen Maine Coon -kissat ry – pennut


Huomio pentua etsivä!

Maine Cooneille suositellaan erilaisia jalostustestejä, jotka auttavat kasvattajia valikoimaan kasvatusohjelmaansa mahdollisimman sopivia yksilöitä. Pitkällä aikavälillä monipuolinen ja kattava testaaminen auttaa ylläpitämään ja parantamaan rodun terveyttä. Testejä, joita pennun vanhemmista kannattaa tiedustella pakollisten (mm. sydänultra) lisäksi ovat mm. lonkkakuvat (HD), munuaisten ultraus (PKD), dna-testit (SMA, PK Def). Kaikista näistä saa eläinlääkäriltä kirjallisen todistuksen ja pennunostajalla on oikeus pyytää tehdyistä testeistä kopiot kauppakirjan oheen. Testitulokset löytyvät usein myös omakissan julkisesta osiosta. Pennunostajalla on myös oikeus pyytää nähdä alkuperäiset kappaleet. Osaa testeistä (dna) ei välttämättä tarvitse tehdä kissalle, jos testi on jo tehty sen molemmille vanhemmille ja tulos on ollut negatiivinen. Katso lisätietoja Terveys-sivuilta.


Huomio kasvattaja!

Pentulistalle julkaistaan vain FeLV- ja FIV- ja HCM dna -testattujen ja sydänultrattujen vanhempien jälkeläisiä. Pennut ovat pentuvälityksessä kolmen kuukauden ikään saakka. Tämän jälkeen uusintailmoitus pentuvälittäjälle pitää pennut listalla kuukauden kerralla. Ilmoita pentueen tiedot EMS-koodeineen ja päivitä muuttuneet pentujen varaustilanteet pentuvälittäjälle.

Hyödyllistä tietoa:
Maine Coon lehden 3/2006 artikkeli: HCM – Tutkimuksesta ja testauksesta

Pentulista