Suomen Maine Coon -kissat ry

Terveystyöryhmä

Yhdistyksemme terveystyöryhmä on aloittanut toimintansa vuoden 2008 alussa.
Yhdistyksemme on mukana Pawpedsin HCM- ja HD -terveysohjelmissa.

Terveystyöryhmä pyrkii lisäämään kasvattajien tietotaitoa rodun terveydestä ja lisätä osaamista kasvatuksen eri osa-alueilla. Kasvattajien tiedon ja osaamisen lisääminen vie rotua eteenpäin ja näin ollen positiiviset vaikutukset heijastuvat jokaiseen yksilöön.

Terveystyöryhmä toimii kasvattajien ja kissanomistajien yhteisenä forumina ja pyrkii tukemaan ja auttamaan kasvattajia/kissanomistajia mahdollisissa terveyteen liittyvissä ongelmatilanteissa.

KingLeo's Angels in My Hair

KingLeo’s Angels in My Hair

Terveystyöryhmä pyrkii omalla esimerkillään, tuellaan ja panostuksellaan lisäämään rodun terveystutkimusten määrää ja kannustaa kissanomistajia ja kasvattajia avoimuuteen terveysasioissa. Maine Cooneilla on tiettyjä perinnöllisiä rasitteita (HCM, SMA, HD), jotka jo tiedetään. Rodun terveyden edistämisen edellytyksenä on tieto siitä, missä parannettavaa on. Tämän tiedon ymmärtäminen ja toteen saaminen vaatii avoimutta ja aktiivisuutta.

Terveystyöryhmän tavoitteena onkin kannustaa kissanomistajia ja kasvattajia avoimuuteen, tavoitteena kerätä terveysrekisteriin mahdollisimman kattavasti kissojen terveystuloksia. Tämän lisäksi kuolinsyyraporttien toimittaminen yhdistykselle valaisisi myös nykykuvaa.

Terveystyöryhmä järjestää erilaisia koulutuksia liittyen kissan terveyteen ja kasvattamiseen.

Terveystyöryhmään kuuluu vuonna 2022-2023:

Sanna Perälä
Kirsi Kristola
Pia Peltola
Mira Tauriainen
Riikka Sohlman

Terveys

Kasvatusartikkelit

Sukusiitoskerroin
Sukukatokerroin
Pentujen painotaulukoita