Suomen Maine Coon -kissat ry

Vuoden Kissa -kilpailu

Suomen Maine Coon -kissat ry palkitsee vuosittain parhaiten näyttelyissä menestyneitä cooneja ja kasvattajia.

Aiempien vuosien vuoden kissat:

Vuoden kissat 2023
Vuoden kissat 2022
Vuoden kissat 2021
Vuoden kissat 2020
Vuoden kissat 2019
Vuoden kissat 2018
Vuoden kissat 2017
Vuoden kissat 2016


Ohjeet ja säännöt:


KILPAILULUOKAT:


AIKUINEN UROS, AIKUINEN NAARAS, KASTRAATTIUROS, KASTRAATTINAARAS

Huomioidaan viisi parasta näyttelytulosta, joista enintään kaksi on ulkomailta. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulokset tarkistetaan omakissasta.

NUORI UROS JA NAARAS (LUOKKA 11), UROS- JA NAARASPENTU (LUOKKA 12) JA VETERAANIT
Huomioidaan kolme parasta näyttelytulosta, joista enintään kaksi on ulkomailta. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulokset tarkistetaan omakissasta.

SIITOSUROS JA SIITOSNAARAS
Siitosluokissa lasketaan siitoskissan kolmen eri jälkeläisen kunkin paras näyttelytulos yhteen. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen, mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä ja enintään kaksi saa olla ulkomailta. ILMOITA SIITOSKISSAN JA SEN JÄLKELÄISISTÄ NIIDEN NIMET JOIDEN OSALTA TULOKSET TARKISTETAAN OMAKISSASTA, JÄLKELÄISET SIINÄ JÄRJESTYKSESSÄ JOSSA TULOKSET TARKISTETAAN. Mahdolliset varatulokset tarkistetaan ainoastaan, jos kaksi siitoskissaa päätyy tasapisteisiin.

KASVATTAJA
Kasvattajaluokassa lasketaan kasvattajan viiden eri kasvatin kunkin paras tulos yhteen. Kotimaiset tulokset lasketaan lisäpisteineen, mutta ulkomaisista tuloksista ei hyväksytä lisäpisteitä. Tulosten ei tarvitse olla samasta näyttelystä ja enintään kaksi saa olla ulkomailta. ILMOITA KASVATTIESI NIMET SIINÄ JÄRJESTYKSESSÄ JOSSA TULOKSET TARKISTETAAN OMAKISSASTA. Mahdolliset varatulokset tarkistetaan ainoastaan, jos kaksi kasvattajaa päätyy tasapisteisiin.


KILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN:

Kissan omistaja ilmoittaa kissan kilpailuun ja hänen tulee olla Suomen Maine Coon –kissat ry:n jäse. Jos kissalla on useampia omistajia, tulee kaikkien heidän olla yhdistyksemme jäseniä. Kissan kisaan ilmoittanut omistaja vastaanottaa myös kissan mahdolliset palkinnot ja ne kirjataan ilmoittautumishetkellä olleen omistajan nimiin.

HUOM! KISAAN VOI OSALLISTUA KISSA / KASVATTAJA JONKA PYSYVÄ OSOITE ON SUOMESSA JA KAIKKIEN TARVITTAVIEN KISATULOKSIEN ON LÖYDYTTÄVÄ OMAKISSASTA.

Osallistujista ilmoitetaan kissan virallinen nimi, rekisterinumero ja mihin kilpailuluokkaan /-luokkiin kissa osallistuu. Näyttelytuloksia ei tarvitse enää listata, pisteidenlaskija tarkistaa tulokset omakissasta, ainoastaan tämän kyseisen vuoden tulokset huomioidaan.

Ilmoittautumiset lähetetään ohjeistuksen mukaisesti sähköpostilla osoitteeseen vpj@mainecoon.fi Lähettäjät saavat vastaanottokuittauksen sähköpostitse, kun ilmoittautuminen on vastaanotettu. Sähköpostit luetaan vähintään kerran viikossa, mikäli et ole saanut vastaanottokuittausta viikon sisällä, lähetä ilmoittautumisesi uudelleen.

Niiltä osin mitä ei näissä säännöissä ole toisin mainittu, noudatetaan pistelaskussa Suomen Kissaliiton pistelaskennan sääntöjä:
https://www.kissaliitto.fi/wpolku/media/2023/02/Nayttelysaannot-08022023POIKKEUSSAANTO.pdf (sivu 61)


TULOSTEN TARKASTAMINEN:

-Kaikki tulokset, sekä kotimaiset että ulkomaiset, tarkistetaan Omakissasta.

-Ulkomaisia setelikopioita ei enää hyväksytä.

-Varatuloksia huomioidaan kaikissa sarjoissa lisäksi niin paljon kunnes yksi ensimmäinen sija löytyy. Varatuloksissa saa olla tuloksia ulkomailta rajoittamaton määrä.

-Kansallisen näyttelyn tuloksista hyväksytään vain luokissa 11 ja 12 saadut tulokset.

Sijoille 1.-3. sijoittuneet kissat ja kasvattajat palkitaan erikseen ilmoitettavassa MCO -tapahtumassa

Yhdistys